رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: یکی از تهمتهایی که به شیعه میزنند این است که میگویند شیعیان مصحفی دارند که در مقابل قرآن قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، آیتالله محمد تقی مصباح یزدی چهارشنبه شب در تفسیر خطبه فدکیه که در دفتر مقام معظم رهبری در قم برگزار شد، با بیان اینکه وحی از نظر ما یک نوع رابطه تعلیم و تعلم بین خدا و انبیا است، اظهار داشت: این درک ما از وحی با معنای لغوی آن تفاوت بسیاری دارد و از نظر ما معنای لغوی آن نیز هر گونه ادراک غیر عادی و الهی است که خداوند فقط به انبیا میدهد.
وی ادامه داد: در مقابل وحی اصطلاحی به نام الهام وجود دارد که در عرف معنای خاصی پیدا کرده است و آن ادراکی است که خداوند به اولیای خود عطا میکند و تفاوت وحی با الهام این است که در وحی که به انبیا می شود آنها ملک را میبینند، ولی الهام به یکباره بر قلب آنها نازل میشود.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه الهام فقط مختص اولیای خداوند نیست، بیان داشت: همه انسانها با یک درک خدادادی کارهای خوب و بد را میشناسند و احساس تمایل به انجام خوب و بد را میدانند.
وی با بیان اینکه خداوند محبت، ایمان و تقوا را در دل مومنان قرار میدهد، بیان داشت: کسانی که صادقانه شکر نعمتهای الهی را به جای آورند، خداوند نعمتی به آنها میدهد که از کفر و گناه بدشان میآید، البته گرایش به اعمال خوب در همه انسانها وجود دارد و همه انسانها کارهای خوب را دوست دارند.
آیتالله مصباح یزدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ارزش مصحف حضرت فاطمه(س) خاطرنشان کرد: بعد از ارتحال پیامبر اکرم(ص) و مصیبتهایی که بر حضرت فاطمه(س) وارد شد، خداوند جبرئیل را فرستاد تا با این حضرت صحبت کند.
وی ادامه داد: جبرئیل در ارتباط با آینده و حوادثی که اتفاق خواهد افتاد صحبت میکرد و بعدها این صحبتها جمعآوری شد و به مصحف حضرت فاطمه(س) تبدیل شد، متاسفانه برخی افراد که درک درستی از این مصحف ندارند آن را در مقابل مصحف قرآن میدانند.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: یکی از تهمتهایی که به شیعه میزنند نیز همین است که میگویند شیعیان مصحفی دارند که در مقابل قرآن قرار گرفته است، همه باید توجه داشته باشند که این مصحف از مصادیق الهامی است که اختصاص به اهل بیت(ع) و حضرت فاطمه(س) داشته است.
انتهای پیام/س20/ک