به گزارش خبرگزاری فارس، آیتالله مصباح یزدی در نخستین روز هشتمین اجلاسیه رسمی دوره چهارم مجلس خبرگان، تشکیل نظام اسلامی تحت رهبری نایب امام زمان را آرزوی انبیاء، اولیاء و صالحان دانست و گفت: پس از امام کسی به جای ایشان نشست که نسخه دیگر امام است و میتوان گفت روح امام در معظمله حلول کرد و باید بالاترین شکر الهی را برای این کار داشته باشیم.
وی به دستاوردهای انقلاب اسلامی در زمینه قطع استمرار بردگی کفار اشاره کرد و گفت: به دنبال این دستاورد، برکات دیگری داشتیم که هر روز شاهد رشد و بالندگی آنها هستیم تا جایی که دوست و دشمن و عالم و جاهل نمیتوانند انکار کنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری پیشرفتهای اقتصادی، علمی، صنعتی و نظامی را از برکات انقلاب دانست و گفت: اگر ذرهای از این پیشرفتها دررژیم سابق بود، تبلیغات دروازه تمدن آنها به همه جا میپیچید.
آیتالله مصباح یزدی کشف روزانه اسرار طبیعت توسط مخترعان و مکتشفان ایرانی را بسیار زیاد دانست و گفت: هر یک از این دستاوردها و پیشرفتهای کشاورزی و صنعتی مقتضی شکر الهی و افتخارآمیز است که نشان از زحمات مسوولین نظام در طول 30 سال گذشته است.
وی در ادامه به صبر مردم در تحمل کمبودها و سختیها اشاره کرد و گفت: همه مردم در این 30 سال اجرای دستورات اسلام را میخواستند.
رئیس موسسه آموزشی امام خمینی (ره) با تجلیل از پیشرفتهای گوناگون در ابعاد داخلی و خارجی و تشبیه آنها با پیشرفتهای بعضی از کشورها، گفت: باید توجه داشته باشیم که داشتن این دستاوردها و نعمتها سعادت ابدی نمیآفرینند.
آیتالله مصباح یزدی، دستاوردهای هستهای کشور را مهم دانست و از همه مسوولان تشکر کرد و در عین حال، افزود: باید توجه داشته باشیم که این دستاوردها یک نعمت از نعمتهای مادی خداست که با تلاش بندگان خدا بدست آمد.
وی افزود: در کنار این نعمتها، نعمتی است که همه بخصوص قشر روحانی باید بیشتر به آن توجه کنند و آن، نعمت حضور اسلام در صحنه است.
آیتالله مصباح یزدی دستاورهای اقتصادی و نظامی را مهم دانست و افزود: دستاورد مهمتر آن است که ما را به سعادت ابدی برساند که هدف رسالت اسلام است.
وی با اشاره به ابدی بودن نتایج دستاوردهای اسلامی نظام برای انسانها، گفت: باید در کنار شکرگذاری لسانی، شکر عملی هم داشته باشیم.
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان با بیان تفاوتهای ایران در زمان طاغوت و انقلاب اسلامی اظهار داشت: دستاوردها مهم است و دل همه میخواهد که پیشرفتها بیشتر شود و این در سایه شکر میسر خواهد بود.
آیتالله مصباح یزدی تلاشهای نظامیان برای دستاوردهای بیشتر نظامی را شکر عملی دانست و گفت: مهم این است که باید همه در مقابل انقلاب اسلامی که دستاورد بزرگ زمانه اسلام است، شکر کنند.
وی افزود: به گمان بنده اولین کسانی که مخاطب شکر برای نعمت اسلام هستند، ما روحانیون هستیم که داوطلب شناسایی و شناساندن اسلام شدهایم.
آیتالله مصباح یزدی گفت: امام که عامل اصلی این انقلاب است، اسلام را تکیه کلام خویش قرار داد و روحانیت متخصصین اسلام هستند و باید برای پیشرفت آن تلاش کنند.
وی افزود: سوال این است که آیا ما روحانیون وظایف خود را درست انجام دادهایم؟
این استاد برجسته حوزه علمیه با اشاره به رشد کمی و کیفی روحانیون در جامعه، گفت: روحانیون فداکاریهای زیادی کردند و میدانیم نسبت شهدای روحانی جنگ تحمیلی از شهدای دیگر اقشار بیشتر بودند و بقیه روحانیت هم تلاشهای وافری در جهت پیشرفت فرهنگ کشور کردند، اما سوال اصلی این است که آیا بهتر و بیشتر از این نمیشد کار کرد.
وی افزود: باید قبول کنیم که در بعضی از ابعاد مخصوصا در بعد فرهنگی که اساسش باورها و ارزشهاست، پیشرفت در خور شان نداشتهایم.
آیتالله مصباح یزدی با انتقاد از وضع فرهنگی کشور، به تاکیدات 20 ساله رهبری معظم انقلاب روی مسائل فرهنگی با تعبیراتی چون غارت فرهنگی، شبیخوان فرهنگی و تهاجم فرهنگی اشاره کرد و گفت: در بعضی از مسائل از مسوولان فرهنگی کشور گله و این را تکرار کردند و حتی بعضی از مسوولان فرهنگی را ضدفرهنگ میدانستند.
عضو مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنان خود نقطه اصلی هدفگیری دشمنان در مسائل فرهنگی را دانشگاهها دانست و گفت: به نظر میرسد که معاونتهای فرهنگی دانشگاهها باید مواظب میبودند، اما باید اعتراف کنیم که چندان کاری از دست آنها برنمیآمد و نمیآید. چون کارهای فرهنگی با اقدامات سطحی جواب نمیدهد.
وی تاکید کرد: باید همه امکانات هنری، ادبی، سینمایی و تحقیقات و پژوهش را برای تعمیق کارهای فرهنگی و دفاع از شبهات روزافزون بهکار گرفت.
آیتالله مصباح یزدی ادامه داد: شبههها با آهنگ و شکل جدید مطرح میشوند که پاسخ به آنها آهنگ جدیدی میطلبد و ما در این زمینه کاری نکردیم؛ الان صدها و حتی هزار سایت علیه مسائل فرهنگی اسلام و شیعه شبههپراکنی میکنند، اما امکانات پاسخگویی ما هیچ تناسبی با تلاشهای آنان ندارد.
وی خاطر نشان کرد: زمانی بود که خیلیها میگفتند آمریکاییها نفت ما را میخواهند و کاری به دین ما ندارد، اما الان برای همه ثابت شده که آنها با اسلام کار دارند و امام هم بارها و بارها تاکید کردند که دشمنان انقلاب از اسلام سیلی خوردند و دشمنی آنها با اسلام خیلی عمیق است.
رئیس موسسه آموزشی امام خمینی (ره) با اشاره به حرکت جنونآمیز اهانت به قرآن، گفت: امیدوارم از این حرکت شوم درس بگیریم و برای حفظ و نشر اسلام تلاش کنیم.
وی افزود: اقدامات خصمانه دشمنان علیه اسلام و انقلاب اسلامی در طول این 30 سال خیلی زیاد است، اما مهمتر از آن ایمان جوانان مسلمان است که به قول رهبری دشمنان آن را نشانه گرفتند.
آیتالله مصباح یزدی با اشاره به سوابق اخلاق، تدبیر، روشنگری، درایت و رهبری حضرت آیتالله خامنهای گفت: ایشان نسبت به قلب نوجوانان هشدارهای فراوان میدهند و میبینیم که همیشه و بهخصوص از دو، سه سال اخیر شبهات دینی در میان نوجوانان روز به روز بیشتر میشود.
وی افزایش آماری شبهات را نشان از خلاءهای فرهنگی در کشور دانست و گفت: در این حالت نقش دانشگاهها و دانشجویان برجسته است و متاسفانه میبینیم مبانی برخی از علوم انسانی ماتریالیستی است و چگونه میتوانیم با این کتابها و استادان، دانشجویان متدین تربیت کنیم؟
این عضو مجلس خبرگان رهبری که بر اساس آئیننامه داخلی این مجلس به عنوان شخصیت مدعو آگاه درباره مسائل فرهنگی سخن میگفت، با هشدارهای عمیق نسبت به کجرویهای فرهنگی در کشور، گفت: چگونه است به خاطر اهانت به کاغذ و خط قرآن عزا گرفتیم، اما در مقابل اهانت به محتوا و احکام قرآن سکوت میکنیم و ما خودمان میگوییم هر آیه قرآن میتواند محتوای دوگانهای داشته باشد.
آیتالله مصباح یزدی راه چاره این مسائل را نشست مسوولان مربوطه آن هم به صورت مرتب دانست تا راههای شناسایی فرهنگ و مسائل فرهنگی را مورد بحث و بررسی قرار دهند. مخصوصا روحانیت که سابقه این قشر به سالهای سال در تاریخ اسلام و ایران برمیگردد.
وی در پایان سخنان خود پیشنهاد داد کمیسیون فرهنگی در مجلس خبرگان رهبری برای پیگیری این مسائل تشکیل شود.
انتهای پیام/ص